Jadlospis
sniadanie,obiad,kolacja
ja robiłam lasagne ze szpinakiem,mniamnuśna(czyli szpinak,czosnek,boczek got,pieprz,sól i co najwazniejsze sos beszamelowy-kupilam bo raz probowalam zrobic i do kosza poszedl)
szpinak dusisz na maśle,przeważnie ma dużo wody,więc musi wyparować,smażysz gotowany boczek,całość mieszasz,sól,pieprz i dodajesz czosnek-różnie jest z tym czosnkiem,ja nauczyłam się od koleżanki,że dodajemy go na koniec bo danie może być za gorzkie a jeszcze będziemy to zapiekać)"robimy" sos beszamelowy,wszystko łączymy.Na spód naczynia najpierw mieszanka,później makaron itd.na wierzch ser i do piekarnika.Lepiej jednak sprawdźcie na necie bo pewnie o czymś zapomniałam smacznegobardzo szczęśliwy a szpinak z dodat musi być w miarę gesty bo później ciężko to pokroić


  PRZEJDŹ NA FORUM